lauantai 8. elokuuta 2009

MATKA JATKUU, päivä 2


Haukiputaan kirkkoa korjattiin vain tapuli näytti valmiilta.


Vesaisen patsas seisoi Iin kirkon vierellä. Patsas kuvaa iiläistä talollista ja sissipäällikköä Pekka Vesaista

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pekka_Vesainen


Kaunis puinen talo Kemin kirkon lähellä ei jää ohikulkijoilta huomaamatta.


Kemin kirkko on kuin kaikkien unelmien satulinna, kaunis todella kaunis.


Koska olimme näinkin lähellä minun kotimaatani Ruotsia, ylitimme rajan. Muistan kun ensimmäisen kerran olen tästä kulkenut pysäytti tullimies auton ja kurkisti takapenkille missä istuin se oli -50 lukua. Kun sitten kolmannen kerran olin ylittämässä rajaa pysähtyi vanha volkkari keskelle siltaa, olipa vähän noloa, se oli -70 lukua. Valitin koko matkan että autossa oli pahahaju, mutta kuskilla oli niin kiire että vasta Lahdessa uskoi minua ja totesi hajun tulevan akusta.


Seuraan paljon uutisia ja tiesin Ikean avanneen liikkeen Haaparannalla vaan yllätys oli sen sijainti kun heti Suomesta tultuamme jouduimme Ikean parkkipaikalle. Koska minulla oli tyyny ongelma päätin mennä ostamaan itselleni uuden pehmeän matkatyynyn. Sain tyynyn 15:ta kruunulla, mutta saimmepa tehdä aikamoisen kuntolenkin sen tyynyn edestä.


Haaparanta oli kovasti muuttunut ja vain muutama vanha puutalo oli tallella. Pettymyksekseni kirkon tornikin osoittautui vesitorniksi kun pääsimme lähelle.


Taivalkosven voimala. Matka jatkuu pohjoiseen Kemijoen itäpuolta.


Voimalan läheisyydessä oli kaunista tyypillistä Suomalaista maisemaa koivuineen.


Matkamme varrella ihastelin harmaita latoja. Monesti toivoin kulkevani jalan että olisin kaikki kauneudet saanut vangittua kameraani. ( Tosin en uskaltanut sitä koskaan lausua äänen olisin vielä jäänyt tien poskeen.)

´
Teitä koristivat luonnon kukat,kaunista. Etelessä ne niitetään,harmi.


Toisen yön vietimme Saarenkylässä,Rovaniemellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FROSTY DAY